Psychoooooo


Psykiskt har denna dagen varit katastrof. Herregud. Nåja. Nu ska jag fortsätta min vardagslyx med att tända ljus i hela sovrummet och bädda ner mig i min nybäddade säng med Bergdorfsblondiner som jag precis börjat läsa. En riktig tjejbok - I like! Shit, jag är helt utmattad. Kommer somna snabbt iaf. Skönt. Puss & godnatt!


Tröstshopping när den är som bäst

Ja jag har unnat mig idag. Det blev bl a mineralsmink från I.D som är svindyrt men svinbra och de kompenserade jag med lite budgetshopping på H&M och Gina Tricot; ett par solglasögon, smink, en tunika, en kofta och lite annat smått och gott fick följa med hem. Ni ska få se sen, jag är bara för lat för att leta fram kameran just nu!

You make me sick

Ibland blir jag lite orolig över rättigheten, som vissa människor tar sig, att lägga sig i andras liv. Suck.

Jag är inte den som är den

Gud vad mycket prat det är om kronprinsessan Victoria och hennes förlovning med (...) vad han nu heter. Att folk ens orkar engagera sig i sådant men när det gäller krig och svält i andra länder etc då är det inte lika viktigt verkar det som.

Nu ska jag inte vara som alla andra (jag har bättre saker för mig!) och tänkte istället snabbt konstruera upp en plan på vad som måste förbättras denna veckan;

1. Plugga mer och längre (inte titta på tv:n eller lyssna på musik samtidigt osv)
2. Mitt förhållande till mina vänner har blivit mycket sämre och när jag väl är med dem gnäller jag bara om killar så detta måste verkligen bli bättre och en stor förändring måste ske
3. Sakta men säkert börja träna regelbundet och försöka se bort från min knässkada
4. Lägga mig tidigare så att jag inte sover bort halva dagarna
5. Känna på singellivet ett tag framöver

Mardröm

Inatt drömde jag att jag hade körtelfeber och det var inte roligt. Vaknade helt genomblöt av svett. Som tur är har jag redan haft det när jag gick i lågstadiet och kan därför inte få det igen. Men fyfan vad sjuk jag var. Gick ner 8 kg på två veckor (jag var alltså lika lång som jag är nu och vägde 43 kg!) och var nära att läggas in på sjukhus med dropp för att jag inte kunde få i mig någon näring. Usch nej, aldrig mer.


Nu sitter jag iallafall och sminkar mig och har precis fixat dagens lunchlåda som bara består av grönsaker. De ska användas på SO lektionen idag när vi har prov. Nu ska jag ta på mig mina ytterkläder och sen promenera till skolan med iPoden på högsta volym; det är ju trots allt sol ute. Ha en underbar dag mina vänner!


Grädde & mandelmassa

Idag är det fettisdagen (heter det så?) och jag hörde på tv:n att vi svenskar äter 6 miljoner semlor bara idag! Det är ju helt sjukt. 6 miljoner! Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i det - jag tycker mest att semlor är lite illamåendeframkallande och ganska intetsägande i smaken haha. Jajaja. Ni som tycker om det; njut!



Skrattattack

Nu har jag varit ute och gått en sväng och hämtat hem min cykel som stått på Nics gård i åratal. Kom precis hem och ska värma mig med mitt kanelte och (för andra gången) kolla på Johan Glans dvd. Se den!


Recept: LCHF-smoothie


Till 1 portion:


1/2 dl frysta bär
(gärna hallon som har lågt kolhydratsinnehåll)


1 dl turkisk yoghurt


1/2 (eller 1 hel liten) avocado


Mixa allt och det är klart! Vill man ha lite lösare konsistens går det bra att späda med en skvätt kallt vatten. Jag lade även till en äggvita och toppade med lite linfrön och mandlar för att bli ordentligt mätt eftersom detta var min lunch. Passar annars perfekt som mellanmål.


Ups and downs

Efter en dusch och en kopp (snarare en balja) varm oboy var jag full laddad med energi till att städa och nu är här iallafall någorlunda undanplockat, disken är ren och tvätten ligger i maskinen. Det har handlats och fixats mat och nu ska jag fixa lite till och sedan ringa min kära Nicole. Kanske dra med henne ut på en prommis..?


Att göra:

Mitt mål idag har varit (och kommer fortsätta vara fram till kl 16 då vi slutar) att helt enkelt hålla ögonlocken uppe. Så trött är jag.

Här kommer dagens to-do-list som ska göras när jag kommer hem (jag och mina jävla listor haha):

  1. Städa rummet
  2. Köra en maskin tvätt
  3. Dammsuga (prio är mitt rum men helst hela lägenheten)
  4. Handla ingredienser till smoothie (recept kommer sen!)
  5. Ta en promenad
  6. Plugga på so och räkna matte 
  7. Plocka ur diskmaskinen
  8. Kolla upp utbildningar till hösten
  9. Göra armövningar med hantlar
  10. Helkroppspeeling, dusch och inpackning!
  11. Fila + måla naglarna

Frågan är nu bara.. Kommer jag hinna allt detta?


Jag orkar inte komma på en rubrik

Godkväll sötnosar!


Jag ska sluta tjata om min jävla sjukdom men den vill liksom inte ge med sig. Jag har ont i exakt varenda liten kroppsdel. Men det har varit en bra dag; jag har träffat Nenad, pluggat i x antal timmar, pratat i telefon med Vickan och suttit och nördat mig här framför datorn. Med andra ord tagit det lugnt för det är inte ofta jag gör det.


Nu ligger jag nerkrypt i soffan och myser med mamma framför tv:n och ska ligga i sängen senast klockan tio! Jag måste nämligen har ordentligt med sömn eftersom jag imorgon tänker ignorera hur jag mår för då är det skola och jag måste hålla mig vaken på alla lektioner.


Dagens

Dagens klädsel: Slitna jeans och tubtopp från Gina
Dagens frisyr: Blött och nyduschat.
Dagens låt: Florin Salam - Milionare
Dagens planer: Plugga, få besök av Nenad, förbereda inför skolan imorgon, mysa med mamma, sova tidigt.


Dagens saknad: Hemligt. Hihi.
Dagens dummaste: Min mobil vars batteri konstant dör.
Dagens sjuka: Min hals.
Dagens drog: Cola och cigg (hört den förr..?)
Dagens roligaste: Syrran är hemma!


Dagens favorit
: Mitt nya, bubbelgumsrosa nagellack. Jag blir glad bara jag tittar ner på mina händer!
Dagens köp: Inget än så länge men jag ska snart ta hissen ner och köpa mjölk.
Dagens godis: Ingeeeeeeeet för jag är så duktig, lalala...
Dagens humör: Helt okej, kunde varit bättre
Dagens ord: ?


Det är söndag och sista dagen på lovet vilket betyder tidig sängdags för att orka gå upp på morgonen

Det har hänt mycket den senaste tiden och tankarna som snurrat i mitt huvud har varit många. Jag har gråtit, skrikit, slåtts, sprungit, tänkt och pratat för att få ut allt - och samtidigt insett (för tusende gången) hur viktiga mina vänner och min familj är. Allt är fortfarande inte bra. Och det handlar om olika saker, mer än vad ni tror. Men jag hoppas att jag är på rätt väg nu - när det gäller allt.

I fredags fick jag träffa Leyla min solstråle och timmarna flöt på ganska snabbt. Framåt kvällen promenerade vi in till stan för att äta på Mando. Deras mat är sjukt mäktig, min biffsteck (utan pommes fortfarande ja) och sallad var gudomlig.

Igår blev det en välbehövlig och blöt utekväll med mycket skratt, onödiga samtal, fyllemat som trycktes ner i halsen, hostmedicinshots, bönder, ragg, öl och promenad hem. Och idag mår både jag och Vicki som vi förtjänar och befinner oss i nåt slags zombieliknande tillstånd. Nu; duscha!

Ändrade planer

Jag har fått mitt knä masserat. Orkar dessvärre inte träna idag utan ska istället nu hjälpa mamma med maten och kanske slappa lite framför tv:n en stund och senare ikväll ska jag ju som sagt till Nenad. Puss!



Florida - Right round

Pain makes me feel alive

Kom precis hem, frusen och helt slut efter en shoppingrunda med två av de mest galnaste personerna jag vet. Ingen kan prata, skratta eller skämma ut sig så mycket som de två. Ingen! Men trots det är de mina bästa vänner. Nu blir det en kopp varm oboy och cigg på balkongen. Om en timmes tid ska jag ner och träna på gymmet. Men innan dess ska mamma massera mitt knä.

Massagen ska nämligen göras 3x15 minuter i veckan och jag har blivit instruerad, men jag klarar bara inte att göra det på mig själv! Hjärnan säger liksom stopp när du sitter och trycker där du har som mest ont. Förra gången började jag gråta av smärta och frustration så numera får mamma/pappa göra det. Jag har fått en ny tid hos en sjukgymnast specialiserad på fotbollsskador (jag har ju en "Zlatanskada" if you remember ;) den 25:e så vi får hoppas att han kan hjälpa mig! Jag vill ju bara komma igång ordentligt med träningen igen, känner mig så jävla slapp nuförtiden!


Too busy being free

Inatt sov Assad hos mig vi hade jättetrevligt, tittade på film och chilla. Imorse åt vi kebab med VITLÖKSSÅS (!) till frukost och jag kan lova er att det är mycket äckligare än vad det låter. Trrro mig ni vill inte testa haha.

Iallafall A gick hem för en stund sen och nu ska jag göra mig iordning för att gå till stan med dem bästa Vicki och Nicole och ikväll ska jag hitta på något med Nenad. Innan dess ska jag försöka träna, det börjar bli en vana för mig att inte göra det och jag om någon måste hålla mig i form eftersom jag älskar mat och kan kränga hur mycket som helst. Tur är dock att jag går på min diet nu som funkar utmärkt. (Mer bloggande om dieten kommer inom kort).


P.S
Jag fick minus på karmakontot idag haha. Woops. Nåja. Jag med min snällhet låg väl långt över plussidan innan så det gör inget.


P.S 2 Imorgon kommer min efterlängtade syster hem! Hoho!

Mamma vs. pappa

Yrvaken sitter jag nu här med en skål filmjölk. Åt ägg och bacon till brunch innan när jag kom hem - det satt fint! Efter en VARM dusch deckade jag i soffan i x antal timmar och känner mig nu ännu mer groggy än innan. Jag är dock glad att jag trots allt klydd kom iväg igår och fick mig en sjukt trevlig och välbehövlig kväll. Ikväll ska jag egentligen flytta till pappa men jag O R K A R  I N T E! Har lite dåligt samvete för det, och jag saknar ju pappa och dem också men jag pallar bara inte just nu... Det hade varit 18 miljoner gånger bättre om jag hade haft ett eget ställe och sluppit välja överhuvudtaget. Men det lär nog dröja några år till innan jag flyttar hemifrån eftersom jag trots allt bara är 15. Snart 16 (glöm inte att gratta)!

Bilder går förresten fortfarande inte att ladda upp (Blogg, what's the problem?!) men jag hade ändå glömt att ta med min kamera igår så ni missar inget.

Ni får en låt istället:



Trey Songz - Bust my windows

Det snurrar i min skalle

Ja jävlar vilken kväll och natt. I korta drag:


- Det började mindre bra; missade bussar, taxichaufförer som lurade mig på pengar, lång promenad hem till Steffy.


- Lite för många glas av mitt Glorias vin i lite för snabbt tempo för att hänga med på de andras nivå.


- Dansade i ett rum som kändes som att vara på ett högstadiedisco.


- Fick en blöt kyss och en ros av two different guys (haha).


- Trillade i snön, rev upp mina strumpbyxor.


- Gick vilse i stan i 1 1/2 timme och höll på att frysa ihjäl.


- Deckade på Vickis soffa efter att först ha stått och försökt slå in koden vid en helt annan port.


- Totalt 2 timmars hemresa tillsammans med Nicole.


Nu: Mat, dusch, sömn. I den ordningen.


Here comes the sun

Just det! Jag har glömt berätta vart jag jobbat dessa dagar... Mina systrar jobbar på kahls (en butik där bl a choklad och kaffe säljs) som ligger i stan och jag blev erbjuden att jobba där några dagar. Jag får bra betalt och pengarna börjar rulla in igen. Äntligen! Har varit pank nu i några veckor och det finns inget bättre sätt att få pengar än att jobba för de. Då vet man att man förtjänat det och kan känna sig nöjd. Nu blir det promenad in till stan med Vicki i underbar vintersol! Lovely! (Kylan hade dock kunnat bytas ut mot x antal plusgrader).


Grrr.

Min. Näsa. Rinner. Hela. Fucking. Tiden.

Har precis vaknat efter flera timmars sömn, med en snuvig näsa som bara blir värre med tiden. Vet snart inte vart jag ska ta mig till. Har tagit nässpray men det verkar inte vara till så stor hjälp tyvärr. Min hosta har också blivit sämre (fast än jag tar hostmedicin) och min migrän har börjat spöka igen. Såååå irriterande.

Nu ska jag krypa ner i sängen (igen) och försöka sova vidare - har ändå inget annat att göra. Imorgon blir det andra puckar och jag ska inte sova bort dagen. Förmodligen sticker jag in till stan med Vickan och på kvällen blir det garanterat fest (!) och just det jag måste ringa min faster också angående hennes jacka som jag kanske skulle få. Kom ihåg!


Sjukling

Har precis städat och dammat mitt rum som såg förjävligt ut imorse. Min första förkylning på två år har kommit och min näsa rinner nu konstant. Mina mandlar är jättesvullna och min hosta är hemsk!

Tur är att Jessica gick för en stund sen så att jag kan lägga mig i sängen och bara ta det lugnt resten av dagen. Sova sova och sova. Är skit trött och fick inte så mycket sömn inatt. Nu ska jag ta något att äta och sen bädda ner mig i sängen och titta på TV. Kanske att det händer något senare ikväll (tvivlar på det) men i så fall uppdaterar jag.


Somethings about to change

Har precis solat med Vicki och stinker svett blandat med solarium. Fräscht va? Måste hoppa in i duschen nu för sen sticker jag till jobb med sis och är inte hemma förrän senare ikväll. Förresten så ska Jessica sova över hos mig och jag slipper sova ensam. Haha. Det är det värsta jag vet - att sova ensam. Hate it!

PS inga fler deprimerade blogg inlägg. Även om jag är väldigt deprimerad just nu. Jag kommer i de närmaste veckorna ligga och grubbla om saker och ting och gråta ut allt vad jag kan. Det är så jag gör för att sen kunna gå vidare och må bra. Patetiskt, jag vet men bättre än att hålla allt inombords och sen bara explodera, typ. Men i fortsättningen kommer det som sagt inte att påverka er. Eftersom jag väljer att prata med mina vänner och familj om detta.


Känslorna tar över

Sitter här och läser gamla alla hjärtans dag kort från mina ex. De flesta är dock från en och samma person. Åh, nej nu kommer snart tårarna rinnandes! Fan vad jag hatar detta! Jag vill inte låtsas som om allt är bra för det är det inte och det kommer det inte att vara på ett tag. Jag vet att jag kommer gråta mig till sömns många nätter framöver och jag vet att det kommer ta sin lilla tid att läka. Men jag kommer att komma över det så småningom. Jag måste bara våga vara ledsen och inte hålla allt inom mig. Det gör saker och ting bara värre.

Här är i alla fall ett av de många kärleksbreven jag fått:

"Du är det bästa som har hänt mig och jag vet inte vad jag hade gjort utan dig. Jag älskar dig Julia."

We were once a fairytale



Kanye west ft Lil wayne - See you in my nightmare

Jag är ingen morgonmänniska

Imorse steg jag upp tidigare än jag gjort på mycket länge; mina systrar kom och hämtade mig vid halv sju för att vi skulle jobba ihop. Efter att jag slutat vid 13:00 stack jag hem till Nenad och har varit där enda framtills nu. Jag vet att många finner det konstigt att jag går och träffar honom när vi gjort slut. Men efter lite mer än 5 års förhållande tänker man inte på det sättet. Ville bara påpeka det!

Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig. Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Är inte alls sugen på festa eller över huvud taget vara social och speciellt inte när det är alla hjärtans fucking dag då jag inte har någon att dela den med. Förutom med familjen och vänner för det är också kärlek, eller hur?



Fucking skitdag!

Den här dagen har till 99% bestått av tårar och missförstånd. Inte så konstigt egentligen. Det är ju efter allt otursdagen, fredag den 13:e. Jag hade ingen aning om det förrän mamma upplyste mig alldeles nyss. Och det förklarar ju hela min dag...

Det började med att min lärare anklaga mig för att ha fuskat på prov vilket jag själv klart inte gjort. Dock trodde hon inte på mig när jag nekade! Så jag fick göra om hela skitet och jag blev riktigt förbannad. När hon rättade det insåg hon hur fel hon hade haft hela tiden och tog tillbaka sin anklagelse med en ursäkt. Redan här var min dag förstörd och mitt humör också för den delen! Anywaaay... När jag väl slutat skolan och trott att jag ska ta bussen hem visar det sig att jag är pank och det slutar med att jag får ta mig en halvtimmes promenad hem i minusgrader och med trötta ben. I och för sig är det bra med motion men hur kul är det när man är helt slut efter en jobbig skoldag?

Det kunde knappast bli värre än så - trodde jag i alla fall. Men, tro det eller ej, dagen blev värre. Jag fick ett samtal av Nenad och blev (först) jätteglad tills jag märkte att han INTE var så glad. Då fattade jag direkt att det inte kunde vara något bra. Vi pratade en stund och bestämde att jag skulle komma till honom så att vi kunde prata och möjligtvis reda ut saker. Hela vägen dit var jag spänd och nervös för vad som skulle hända. När jag kom dit satte vi oss i köket för att prata. Han frågade om jag fortfarande hade känslor för honom eller om det bara var av en vana. Alltså vårt förhållande. Jag svarade inte ens på frågan för det var det dummaste jag hört någonsin! Han började sen babbla om hur han kände och vad han ville osv. Vår konversation höll på i flera timmar och till slut blev jag så känslig att jag började gråta. Jag ville att han skulle trösta och hålla om mig. Men istället såg han det som ett bra läge att göra slut. Har inget mer att säga. Eller jo, fuck fredag den 13:e!


C-Mos - 2 Million ways (Axwell remix)

Idag är det fredag och då laddar vi med lite grym musik! Den här låten hittade jag på Hibbs blogg, here we go:


Tjejernas och min Onsdag

Igårkväll mötte jag först upp Nicole, Steffy och Patricia vid busshållsplatsen sen promenerade vi hem till Vicki där resten av tjejerna befann sig. Någon hade fixat vattenpipa så det första vi gjorde var att fylla den med vatten, sätta smak, sätta på lite folie, göra några hål och tillsist tända kolen sen var den klar för att användas!

Vi satt i flera timmar och bara rökte på och snackade om helt ointressanta saker som hur lätt det är att få hudcancer och hur mycket man ökar risken genom solarium osv.

Efter ett tag när det blivit varmt gick vi ut (och såklart tog vi med oss vattenpipan) och eftersom alla var osminkade, fult klädda och allmänt trötta hade ingen lust att ta foto. Förutom jag, Cassi och Emmsan som inte bryr oss ett skit om hur vi ser ut och bara tar foto efter foto. Jag tänkte bjuda på några smakprov från kvällen... Ni får mer sen!



(Den osminkade sanningen!)






It's all about friendship

Det är så himla skönt att få ut sin aggression här. Att så mycket folk bryr sig och vill trösta en är bara ett plus i kanten. Mina vänner är helt underbara. Jag fick nyss ett samtal av min kära Vicktoria och ungefär så här lät det:

Jag: "Hallå?"
I luren: "VAAAAD HAR HÄNT JULI?"

Jag börjar gråta och min vän försöker trösta mig. Vad hade jag gjort utan henne egentligen! Min lilla ängel. I love you.

Nu ska jag byta om (sitter i min mys outfit) och sen iväg till hemköp för att köpa cashewnötter, mjölk och något mer som jag redan glömt. Kommer säkert på det på vägen. Not. Ikväll ska jag hem till Vicki med Nicole och resten av ligan. Yes! Behöver något som kan distrahera mig från denna mardröm och vad bättre än en mysig hemmakväll med tjejerna. 

Stor kärlek till er.


!

Jag är så fruktansvärt förbannad just nu att jag inte vet var jag ska ta vägen. Du har förstört mig. Man behandlar inte en människa så som du har behandlat mig. Jävla fucking idiot.

Någon vill döda mig?

Okej, inatt drömde jag mardrömmar som var så verkliga att jag var 100 % säker på att det var på riktigt när jag vaknade helt kallsvettig. Fyfan. Drömde att jag hade en stalker som med hjälp av bloggen visste exakt var jag befann mig, dök upp lite överallt när jag var ensam och varje gång försökte han strypa mig! Usch jag ser fortfarande hans ansikte tydligt framför mig - visst är det läskigt när drömmar känns så verkliga?!


Nu ska jag duscha av mig all svett.


Love it

Älskar känslan jag får efter att jag gjort något bra. Som idag t ex, har tränat och powerwalkat i mer än två timmar. Känns segt i början men sen när jag väl kommit igång går det hur bra som helst och känslan efteråt är helt fantastisk.

Imorgon har jag studiedag (woho!), men har ingen aning om vad jag ska hitta på. Jag bör dock utnyttja förmiddagen till lite extra sömn för det behöver jag verkligen och sedan får jag helt enkelt låta dagen gå som den vill. Nej nu ska jag gå och slöa mig framför tv:n tills jag blir riktigt trött haha. Natti.


Måndagar suger

Ni såg nog ut som frågetecken efter ni läst slutet på föregående inlägg och jag ska nu försöka förtydliga allt utan att avslöja för mycket. Idag efter skolan tog jag bussen in till stan och träffa en gammal "vän". Som jag tidigare varit tillsammans med. Jag insåg nog inte förrän efteråt hur korkad jag var som gick med på att träffa honom. Menmen, gjort är ju gjort.

Så har i alla fall hela denna kvällen gått åt att försöka bli vän med Nenad igen. Har bett om förlåtelse i snart tre timmar men ingen förlåtelse godtagen så jag får väl bara ge honom lite space och hoppas på att han kommer tillbaka till mig. Jag vet nog inte vad jag gör annars. Ångest ångest ångest. Och vet ni hur man på bästa sätt blir av med det? Jo genom att sova. Men har redan sovit alldeles för mycket idag så ska lägga mig i badet istället och försöka koppla av. Om det nu går. Suck.


Zlatan & jag


Nu vet jag hur Zlatan kände förra sommaren (var det väl?) när han inte kunde spela - för tydligen har vi samma knäskada vilket min sjukgymnast upplyste mig om idag. Coolt va? Haha. Jag fick i alla fall lära mig en massage som jag ska göra 3 gånger i veckan i 3 veckor. Man ska alltså (bokstavligt talat) lyfta på knäskålen och massera det inflammerade området där senan fäster. MM, UNGEFÄR LIKA LÄSKIGT SOM DET LÅTER. Men det är bara att bita ihop. Tydligen ska man "reta upp" inflammationen för att det sedan ska kunna läka ordentligt. Nu vet jag lite mer om mitt kommande (?!) yrke också ;)


För övrigt har dagen, av olika anledningar, varit väldigt dålig om jag ska vara helt ärlig. Så vi struntar i att skriva något mer för tillfället. Nu ska jag bädda ner mig i sängen igen och försöka bli av med huvudvärken.


Och Steffs, mitt hjärta, jag saknar dig med! Ringer när jag är stabil! Haha.


Titta..

.. så fina saker jag hittade på H&Ms hemsida. Ge mig vår och sommar NU!




Den vackraste stunden i livet

Ensam är stark - visst? What doesn't kill you makes you stronger liksom. Men... Det finns alltid ett men.


Slöfockarnas dag

Igår hade jag världens trevligaste kväll tillsammans med älskling Nenad. Det slutade inte riktigt som tänkt men med tanke på hur mysigt vi hade under kvällen, natten och hela början av morgonen spelar det ingen roll. Jag älskar dig min gullunge!

Idag om någonsin är en sådan dag när man faktiskt får lov att bara sova och äta - och det är precis vad jag gör. Ligger just nu i soffan med chips och dippa, godis, en flaska Cola, mitt täcke, en tidning, datorn och tittar på film på vår nya TV. Jag måste ju passa på att njuta av sånt som jag annars aldrig brukar få uppleva.


It's like I hardly know you..

But maybe I never did
It's like every emotion you showed me
You kept well hid
And every true word that you ever spoke
Was really deceiving
Now I'm leaving this time
Coz this is my last goodbye

I've gotta turn and walk away
I don't have anything left to say
I haven't already said before
I've grown tired of being used
And I'm sick and tired of being accused
Now I'm walking away from you
And I'm not coming back

Rubrik? Va?

Har varit på alla möjliga ställen idag. Först klockan 11 fick jag ett samtal av lilla Nicole (när jag var i duschen!) och bestämde oss för att träffas i stan på en fika, vid 14 tiden tog jag bussen till min faster som fyller år, firade hennes födelsedag och åt tårta - mums, efter ungefär två timmars firande stack jag hem till min pappa för att byta kläder och sen hem till Vicki och titta på en urusel film, som jag inte minns namnet på.

Nu är jag hemma och har precis ätit en portion potatisgratäng med fläskkarré eller njae det där var inte riktigt sant utan snarare en "dröm", jag går fortfarande på LCHF så istället har jag ätit en ganska så lyxig kycklingsallad med nötter.

Om en stund drar jag hem till Nenad, där jag ska sova inatt. Men först ska jag packa en liten väska med girly stuff. Kyssar!


It's a suckie day!

Jag har haft huvudvärk i princip hela dagen och har testat alla möjliga saker för att bli av med det, har blivit masserad i nästan en timme, knaprat ipren tabletter, fått lite extra sömn etc. Men inget verkar hjälpa. Får väl lägga mig snart och gå upp tidigare imorgon så jag får något gjort då. Jag skulle egentligen sova hos Nenad ikväll men eftersom min huvudvärk hindrat mig får jag göra det imorgon istället.

Igår bestämde jag och Vicki oss för att sluta leta jobb och kanske vänta till lite senare när sommaren kommer. Vi ska kanske sommarjobba i någon vecka. Om det nu blir av, inget är säkert än. Jag vet bara att jag inte orkar slösa min energi på att leta jobb just nu. Finns viktigare saker i mitt liv som t ex Nenad, har inte träffats på jättelänge och knappt snackat i telefon de senaste veckorna. Men det ska jag ändra på nu. Behöver min älskling.


Lyckomynt någon?

Jag behöver en ny mascot. Min uttvättade nallebjörn ger mig ingen tur längre. Inget jobb, inga pengar = zero shopping, zero party. Gode gud vad ska jag ta mig till.


Onsdag

Hej kära vänner!


Jag är fortfarande mosig i huvudet trots att jag varit vaken i två timmar och fått i mig mitt morgonkaffe och en ordentlig frukost. Ska strax gå och handla en flaska mineralvatten och vitaminer, pumpa mina cykeldäck och sen ta mig till skola. Är egentligen sjukt sugen på att ta bussen i denna råa januarikyla (hata!) men jag behöver frisk luft för att vakna. Hoppas knäet går med på det också.


Här kommer förresten receptet på kasslern som någon frågade efter:


1 pkt kassler (ca 500 g)


2 dl (lätt-)cremefraiche


2 tsk tomatpure


1 tsk dijonsenap


Lite grillkrydda


Ca 1 dl riven ost


1 gul lök


1-2 vitlöksklyftor


Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva kasslern och lägg på löken. Blanda tomatpure, senap och grillkrydda med creme fraiche. Bre på kasslern. Strö över riven ost och in i ugnen ca 20-25 minuter eller tills osten börjar få färg. Äter man inte enligt LCHF passar det bra med ris till. Enkelt och gott!


Jag är så dålig på rubriker

Jag ber om ursäkt (ännu en gång) för denna urusla uppdatering. Jag har bara haft så fullt upp dessa dagar med skolan, vänner och pojkvännen som jag nästan aldrig träffar längre. Snart vet jag knappt om jag har en pojkvän kvar. Det känns inte som det..

Men nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och göra något åt saken. I helgen ska jag bara umgås med älskling, inget festande eller sånt. Ska sova över hos honom. Mys! Innan dess kommer jag dock få slita röven av mig (haha) jag och Vicki ska fortsätta leta jobb. Det suger och känns egentligen helt meningslöst, vi kommer aldrig få något. I alla fall inte på någon av de ställen vi vill med bra lön. Optimist - ja visst!

Lyssna på min nya favoritlåt:



                                                  Beyoncé - Halo


Matdagbok

Jag ska snart sluta babbla om mat och sånt trams men eftersom det var någon som undrade hur jag äter tänkte jag ge er två ganska typiska exempel från den gångna veckan.

1.)

Frukost:
Ett stort glas vatten. 3 skivor bacon och två stekta ägg. En kopp kaffe med mjölk och/eller lite grädde.


Lunch:
Fil och keso med kanel och linfrö.


Mellanmål:
En näve nötter.


Middag:
Grillat kycklingbröst. Vitlöksdressing gjord på creme fraiche eller turkisk youghurt. Sallad med tomat, rödlök, gurka, paprika, fetaost och oliver.


Efter maten:
En stor kopp te med mjölk.


2.)


Frukost:
Ett glas stort vatten. En tallrik fil (3%) med 2 msk linfrö och några mandlar/kanel/ blåbär. En kopp kaffe med mjölk och/eller lite grädde.


Lunch:
"Italiensk bondsallad" från Espresso House (bönor med pesto, parmaskinka, sallad, kokt ägg och vinägrett).


Mellanmål:
1 avocado med keso och örtsalt.


Middag:
Tacosallad (kött, grönsaker, salsa, gräddfil och riven ost).


Efter maten:
En stor kopp te med mjölk.


LCHF

Pappa tycker att min diet är jättejobbig trots att jag lagar och handlar all mat själv. Familjen ska äta pasta ikväll och då sa jag i förmiddags att jag fixar något själv. När jag kom hem frågade han om jag inte kunde äta litegrann av deras mat. NEJ det kan jag inte. Jag har förklarat detta för honom och resten av familjen 1000 gånger; anledningen till att jag kan äta så pass mycket fett (och protein) är just för jag inte äter kolhydrater. Normalt sett förbränner kroppen kolhydrater i första hand men när man inte äter det så går den på fettet direkt. Detta innebär att jag kan äta i princip hur mycket jag vill i form av protein och fett eftersom jag då förbränner precis det jag stoppar i mig. Vill man sedan gå ner i vikt gäller som vanligt regeln att man förbränner mer än man stoppar i sig, men utan att behöva svälta sig.

Jag är så trött på frågor som "hur länge ska du hålla på sådär?" och "får du inte ens äta ett knäckebröd"?. Jag ser inte detta som en diet, jag äter såhär för att jag mår bra av det och tänker fortsätta tills jag helt enkelt inte känner för det längre. Och nej; det kvittar om jag äter två knäckebröd - det är fortfarande kolhydrater. (Istället kan jag mumsa på en påse cashewnötter utan att det syns på vågen. Mohaha!)


Do the happydance

Det har hittills varit en bra dag! Jag mår bra. Jag är utsövd. Jag ska träna, laga middag (till mig själv!) och kanske träffa Vicktoria. Jag har blivit mer inspirerad och motiverad till skolan. Det är måndag. En dag närmare slutet av nian. Jag ska verkligen kämpa denna sista terminen så att jag kan komma in på det programmet jag som mest vill; frisör och veta att jag förtjänat det. Jag vill känna stolthetskänslan när jag går ut nian och vara beredd på vad som kommer härnäst. Inget ska få förstöra den här känslan! Puss!


Nya skor från Scorett, 699 kronor - prisvärt!

Gossip Girl

Kära läsare,


Idag tänkte jag bjuda er på ett litet gästbloggsinlägg. Skribenten vill gärna vara anonym - here we go!


Det värsta en människa behöver stå ut med är känslan av självrespekt. När man når en viss punkt och känner att man sviker sig själv och alla sina värderingar - då vill man helst bara spola tillbaka bandet och göra allt ogjort även om det kändes helt rätt för stunden.
 
Hopp, vi ska prata om hopp. Jag har alltid varit emot klyschan att "hoppet är det sista som sviker en" men de senaste åren så har jag insett att livet blir så mycket lättare om man lever efter det. Samtidigt som insikten om att det är ett dött lopp som jag försöker mig sätta mig in och övervinna de hinder som finns, har följt mig länge så finns den lilla mikrodelen av hopp som gör sitt yttersta för att vinna förstaplatsen. Det är ett pågående världskrig i mitt huvud just nu och jag kan inte mer än låta båda sidorna kämpa solidariskt och låta bäste man vinna. Det som skrämmer mig mest är att jag vet nog redan hur det kommer sluta. Mini-jag iförd röda latexkläder med djävulsgaffeln i handen står redan där och stampar på söta lilla gloria-ängeln. Fuck. Vad fan hände med respekt?
 
Det som får mig att vilja kräkas av oro är att jag är övertygad om att du är pusselbiten som saknas. Inte för att jag är någon rutinerad pusselläggare men vem som helst kan väl räkna ut att jag måste vänta innan alla bitar faller på plats.
 
Ibland är hemlighetsmakeri det bästa som finns. Tack för gästspelet.
XOXO......


RSS 2.0